nortalje.jpg

Rodens med och bygger bostadskvarter på höjden

Instalcobolaget Rodens Värme & Sanitet utför projektering och installation av VS när Norrtälje hamn får nya bostadskvarter bara 15 meter från kajkanten och med utsikt över Roslagens skärgård.

I Norrtälje hamn byggs projektet Havstornet med utsikt över hamnen och gamla Norrtälje. Det 23 våning-ar höga tornet rymmer 119 lägenhet och ligger längst ut på kajen, bara 15 meter ifrån vattnet. Det blir med sina 69 meter det högsta bostadshuset i landet norr om Kista. Havstornet beskrivs som ett nytt landmärke för Norrtälje med utsikt över både stad, hav och skärgård.

Rodens Värme & Sanitet utför entreprenaden och projekteringen för all värme- och sanitetinstallation i projektet Havstornet. En stor utmaning har varit höjden på byggnaden och de systemlösningar man ge-nomfört för både vatten och värme.

Beställare är Index Residence som valde Rodens Värme & Sanitet tack vare tidigare framgångsrika pro-duktioner och entreprenader och för Rodens lokala varumärke

Utöver projektet Havstornet har Rodens Värme & Sanitet även gjort VS-installation i kvarteret Brännäset som byggs precis intill Havstornet. Brännäset var det första kvarteret som uppfördes i området. Kom-mande kvarter för installation är kvarteret Orangeriet som är bostadsrätter med en stor gemensam vin-terträdgård för odling och inomhuskänsla året om som även de ligger precis vid kajkanten av Norrtälje hamn.